Fiscale regularisatie vanaf 1 april 2016

Fiscale regularisatie vanaf 1 april 2016

Op 11 maart 2016 werd het wetsontwerp met betrekking tot de fiscale regularisatie goedgekeurd door de Ministerraad. Het wetsontwerp voorziet in een inwerkingtreding op 1 april 2016. het blijft nog maar de vraag of dit realistisch is daar het ontwerp nog moet worden behandeld in de bevoegde commissie en plenaire vergadering. Een inwerkingtreding op 1 mei of 1 juni lijkt ons realistischer. Het ontwerp wijkt niet af van de eerdere teksten die reeds bekend werden gemaakt. Voor meer informatie omtrent de krachtlijnen van deze nieuwe regularisatiemogelijkheid, verwijzen wij graag naar onze eerdere nieuwsbrief.

Wat betreft de werkwijze en in het bijzonder de bewijslast die wordt opgelegd aan de belastingplichtige om de "witte" of "grijze" oorsprong van het vermogen te bewijzen werkt de Dienst Voorafgaande Beslissingen momenteel aan FAQ die men uiterlijk bij de inwerkingtreding op de website van de DVB zou opnemen.



Retour à l’aperçu
Ce site Internet utilise des cookies afin d’améliorer l’expérience de l’utilisateur. En continuant à surfer sur notre site, vous acceptez notre politique en matière de cookies. Plus d’informations