Samenlevingsvormen van A tot Z

10-02-2022

Informations générales

Organisation: NCOI Fiscaal Informatief

Orateur: Liesbeth Franck

Lieu: Online

Wilt u de verschillen kennen tussen de samenlevingsvormen huwen, wettelijk samenwonen en feitelijk samenwonen? Tijdens deze studienamiddag krijgt u een uitgebreide toelichting bij de kenmerken van de verschillende samenlevingsvormen, om ze daarna met elkaar te vergelijken op burgerlijk en fiscaal vlak. Uw docente behandelt de volgende thema’s: erven, huren, kopen, lenen, belastingen en levensverzekeringen.

Dit thema is momenteel brandend actueel wegens de hervorming van het huwelijksvermogensrecht die sinds september 2018 van toepassing is.

Voor bank- en verzekeringsprofessionals is het belangrijk om een notie te hebben van de verschillende samenlevingsvormen en de daaraan gekoppelde gevolgen, alsook om up-to-date te blijven wat betreft de wijzigingen in de erfbelasting. Bij het begeleiden van cliënteel, en het adviseren over het al dan niet afsluiten van een bepaald verzekeringscontract, is het immers relevant om te weten wat de relatievermogensrechtelijke gevolgen zijn van de situatie van dat cliënteel, alsook wat de concrete gevolgen zijn in de erfbelasting.

s'inscrire
Ce site Internet utilise des cookies afin d’améliorer l’expérience de l’utilisateur. En continuant à surfer sur notre site, vous acceptez notre politique en matière de cookies. Plus d’informations