Nathalie Labeeuw en Evelien Vande Putte (2015). OVERDRACHT VAN FAMILIEBEDRIJVEN IN HET VLAAMS GEWEST. Nieuw Notarieel Kwartaalschrift, afl. 3-4, p. 51-55 .
Evelien Vande Putte is civilist en legt zich toe op (inter)nationale vermogensplanning, meer in het bijzonder familiaal vermogensrecht, erfrecht, en huwelijksvermogensrecht (inclusief schenk- en erfbelasting). Zij begeleidt als senior medewerkster veel cliënten al sinds jaar en dag bij alle vragen rond hun vermogen.
Evelien behaalde een diploma Master in de Rechten in 2009 en vervolgens de Master in het Notariaat in 2010 aan de UGent.
Als advocaat is Evelien verbonden aan de balie van Brussel. Zij is lid van het Cazimirteam sinds 2010.
Evelien is expert vermogens- en successieplanning. Met haar grondige kennis deinst ze niet terug voor bijzondere of ingewikkelde gezinssituaties.
Zij verzorgt de advisering bij het vermogensbeheer tijdens alle fases van het leven en zorgt voor een vermogensoverdracht naar volgende generatie op een fiscaal gunstige manier. Evelien is hierbij tevens verantwoordelijk voor de opmaak van ontwerpakten, waaronder huwelijkscontracten, schenkingen, testamenten, zorgvolmachten, erfovereenkomsten enz. Daarnaast is zij bekwaam in de gunstregeling voor familiebedrijven.
Evelien is redactielid van Bericht aan het Notariaat en woont tevens regelmatig de redactievergadering van Nieuwsbrief Successierechten bij. Ze verzorgt daarnaast regelmatig interne seminaries op kantoor voor de junior medewerkers over actuele civielrechtelijke topics.
Evelien is sportief en doet voornamelijk aan krachttraining en tennis, maar probeert ook regelmatig eens een nieuwe sport uit. Daarnaast houdt ze van mode, festivals, terrasjes en citytrips met haar vrienden.
Nathalie Labeeuw en Evelien Vande Putte (2015). OVERDRACHT VAN FAMILIEBEDRIJVEN IN HET VLAAMS GEWEST. Nieuw Notarieel Kwartaalschrift, afl. 3-4, p. 51-55 .
Evelien Vande Putte en Nathalie Labeeuw (2010). SCHENKING VIA BANKOVERSCHRIJVING. X., Fiscaal praktijkboek 2010-2011. Indirecte belastingen. Fiscale nieuwigheden praktisch bekeken, p. 235-270 .
Evelien Vande Putte (2010). EEN VOLMACHT OP EEN REKENING IS NOG GEEN HANDGIFT VAN DE MIDDELEN VAN DIE REKENING. Nieuwsbrief Registratierechten, afl. 3, p. 2-4 .
Aangifte van nalatenschap Bij een overlijden moet er een aangifte van nalatenschap bij VLABEL ingediend worden door de wettelijke erfgenamen, algemene legatarissen en begiftigden. De aangifte laat VLABEL toe om de verschuldigde erfbelasting van de nalatenschap te berekenen en vervolgens te innen.…
Sinds 2013 kunnen kinderen van de erflater zelf beslissen om de erfenis van hun ouder te verwerpen ten voordele van hun eigen kinderen, de zogenaamde generatiesprong. Het is hierbij niet de erflater die deze beslissing neemt, maar het kind van de erflater. Bovendien is het een “alles of n…
Wellicht hebt u onlangs in de media vernomen dat het erfrecht grondig wordt hervormd. Op 1 september werd de Wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek wat de erfenissen en de giften betreft gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe regels treden in werking op 1 september 2018, één jaar n…
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is recent een wijziging en vereenvoudiging van de voorwaarden ingevoerd om in aanmerking te komen voor de gunstregeling bij schenken en vererven van familiebedrijven. Wat opvalt, is dat de nieuwe regeling sterk lijkt op de huidige Vlaamse regeling. Het…
In een recent standpunt (SP 16053) heeft VLABEL uitspraak gedaan over de fiscale behandeling van een Nederlandse ouderlijke boedelverdeling. Nederlandse ouderlijke boedelverdeling Het gaat om testamenten die vroeger bijzonder populair waren in Nederland. In het testament duidt de erflater zijn…
Belgen zijn erom gekend dat ze niet graag praten over hun geld, niet over hun inkomsten en zo mogelijk nog minder over hun vermogen. Deze mentaliteit zat ook jarenlang verankerd in onze wetgeving, die een zeer grote anonimiteit bood met betrekking tot uw vermogen. Over de jaren heen is deze…
Wat indien u later omwille van omstandigheden (ongeval, coma, ziekte, dementie) niet meer in staat bent om uw vermogen zelfstandig te beheren? Ook voor die situatie kunt u nu reeds maatregelen treffen en bepalen wie uw vermogen dan voor u zal beheren. Dit geeft een zeker comfort en is dan ook een…