Jan Van Hemelen

Jan Van Hemelen

Advocaat

Jan Van Hemelen is fiscalist en gidst cliënten vakkundig door de technische regels inzake beleggingsfiscaliteit en meer algemeen, de inkomstenbelastingen.

Opleiding en ervaring

Jan behaalde in 2019 een diploma Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen. In 2020 voegde hij tevens de LLM International Business Taxation aan de Universiteit Tilburg toe aan zijn palmares.
Als advocaat is Jan verbonden aan de balie van Antwerpen. Hij is lid van het Cazimirteam sinds 2022.

Specialisatie

Jan adviseert zijn cliënten over de fiscale gevolgen en mogelijkheden inzake hun beleggingen, met oog op de bredere context van de inkomstenbelastingen en de wensen en voorkeuren van de cliënt zelf.

Publicaties en andere activiteiten

  • J. Van Hemelen (ed.), Dave Van Moppes, Baptistin Alaime ‘cryptomunten cryptisch belast’, doorbraak 2022, 91 p.;
  • J. Van Hemelen, ‘De meerwaarde op cryptomunten heeft een bittere nasmaak’, opiniestuk in Trends Moneytalk, 18 januari 2021;
  • J. Van Hemelen, ‘Geavanceerde theorieën over bezoldigingen en managementvergoedingen’ in Tien Hete Hangijzers uit de Fiscale Praktijk, Brugge, Die Keure 2020, 205 p.

A ship in harbor is safe, but that’s not what ships are for - J. A. Shedd

Vrije tijd

Jan is muzikaal aangelegd en spendeert nagenoeg zijn volledige vrije tijd in zijn thuisstudio, waar hij gitaar speelt of zich aan muziekproductie waagt. Daarnaast acht hij zich hobbykok.

Terug naar overzicht
Icon Publicaties

Publicaties

Cryptomunten cryptisch belast

Jan Van Hemelen Cryptomunten cryptisch belast. Doorbraak, .

Jan Van Hemelen (2022). Cryptomunten cryptisch belast. Hofstade: Doorbraak .

De meerwaarde op cryptomunten heeft een bittere nasmaak

Jan Van Hemelen (2021). De meerwaarde op cryptomunten heeft een bittere nasmaak. Trends Moneytalk, januari, .

Geavanceerde theorieën over bezoldigingen en managementvergoedingen

Jan Van Hemelen (2020). Geavanceerde theorieën over bezoldigingen en managementvergoedingen: Tien Hete Hangijzers uit de Fiscale Praktijk. Brugge: Die Keure .

Icon nieuwsberichten

nieuwsberichten

Ongebreidelde toegang tot het UBO-register strijdig met het recht op privacy

Jan Van Hemelen

Het UBO-register werd enkele jaren terug door de EU in het leven geroepen in het kader van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme. De achterliggende idee was dat middels de invoering van een verplichting voor onder meer vennootschappen, VZW’s en stichtingen om aan te duiden wie r…

Lees meer

Vanaf wanneer verhuurt u professioneel?

Jan Van Hemelen

Privématig vastgoed verhuren wordt gunstig belast. Dat komt omdat niet de huidige huurmarkt, maar wel die van het jaar 1975 de basis vormt waarop de belastingen berekend worden. Het kadastrale inkomen (KI) is immers in die tijd ontstaan en wordt nog steeds, weliswaar met indexatie en 40% verhoging, …

Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info