William Lietaer 

William Lietaer 

Advocaat

Door zijn uitgesproken interesse voor het vennootschapsrecht staat William Lietaer cliënten bij in al hun vennootschapsrechtelijke vragen. Hij verliest daarbij de ondernemingsfiscaliteit niet uit het oog.

Opleiding en ervaring

William behaalde in 2019 een diploma Master Rechten aan KU Leuven. Tijdens zijn rechtenopleiding ontwikkelde hij een bijzondere interesse in het vennootschapsrecht. Na zijn rechtenopleiding vervolledigde hij in 2020 een Master na master vennootschapsrecht aan KU Leuven. Daarnaast vervolledigde hij eveneens in 2020 een Master na master fiscaliteit aan KU Leuven.

Als advocaat is William verbonden aan de balie van Brussel. Hij is lid van het Cazimirteam sinds 2020.

Specialisatie

William staat cliënten bij in hun vennootschapsrechtelijke vragen. Hij heeft daarbij steeds aandacht voor de fiscale gevolgen.

Publicaties en andere activiteiten

Masterproef: De uittreding ten laste van het vennootschapsvermogen in de BV: Een onderzoek naar de mogelijke modaliteiten en fiscale aandachtspunten, toegespitst op familiebedrijven.

Masterproef: De toelaatbaarheid en tegenwerpelijkheid van overdrachtsbeperkingen op aandelen genoteerd op de gereglementeerde markt.

“Cazimir Advocaten is door hun geïntegreerde, multidisciplinaire en cliëntgerichte aanpak een uiterst boeiende werkplek. Daarnaast zorgt het hoog niveau ervoor dat ik als advocaat-stagiair een uitdagende en steeds afwisselende job heb.”

Vrije tijd

William houdt van de natuur, lekker eten en zwemmen. Daarnaast spendeert hij graag tijd met familie en vrienden.

Terug naar overzicht
Icon nieuwsberichten

nieuwsberichten

Vrijheid van ondernemen van een bestuurder primeert op concurrentieverbod volgens Cassatie

William Lietaer 

Er bestaat weinig discussie over het feit dat een bestuurder tijdens zijn mandaat geen concurrentie mag aangaan met de vennootschap waarin hij bestuurder is. Dit principe werd niet in een wet ingeschreven maar wordt afgeleid uit het algemeen principe dat bestuurders hun mandaat te goeder trouw…

Lees meer

Opgelet voor zogenaamde “bestuurders op papier”: ook zij lopen risico op aansprakelijkheid !

William Lietaer 

In de praktijk komt het voor dat familieleden of kennissen als bestuurder worden opgenomen in raden van bestuur, louter om aan het wettelijke minimum aantal bestuurders te voldoen. De facto oefenen deze bestuurders het bestuur niet uit. Het opnemen van een dergelijk bestuursmandaat “op papier” hou…

Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info