Studieavond - Aandachtspunten voor de Belgische notaris bij het adviseren in internationale dossiers

20-06-2023

Algemene info

Organisatie: Cazimir

Sprekers: Evelyne Van der Elst

Locatie: Greenhouse BXL, Berkenlaan 8, 1831 DIEGEM

Toelichting van de internationale aspecten die relevant zijn bij successieplanning.

Wanneer is er sprake van een internationaal element? Wanneer kan u zich als Belgische notaris bevoegd verklaren om te handelen in het kader van een internationaal huwelijk of nalatenschap? Hoe bepaalt u het toepasselijke recht op een overeenkomst? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten in het kader van een internationale successieplanning? Wat indien uw cliënten vastgoed in het buitenland bezitten of willen aankopen? Al deze elementen komen tijdens dit seminarie aan bod.

Aan de hand van verschillende casussen worden de basisprincipes uit het internationaal privaatrecht en het concept (fiscaal) rijksinwoner toegelicht, en
worden de belangrijkste gevolgen en aandachtspunten besproken voor de internationale vermogensplanning, zowel op civielrechtelijk als fiscaal vlak. Hierbij hebben we een bijzondere aandacht voor de notariële praktijk.

Tijdens dit gratis seminarie zal meester Evelyne Van der Elst ingaan op de meest prangende aandachtspunten. Op het einde is er uiteraard ruimte voor vragen voorzien. Graag omkaderen we deze avond met een hapje en een drankje.

Verloop van de avond op 20 juni 2023:

18h: ontvangst
18h30: start seminarie
20h30: receptie
21h: voorzien einde

Deze opleiding is erkend door de Nationale Kamer van notarissen voor 2 punten (ID nummer: 513765). Inschrijven kan hieronder tot uiterlijk 12 juni.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info