Internationale elementen bij een successieplanning

03-12-2021

Algemene info

Organisatie: Forum for the Future

Sprekers: Evelyne Van der Elst

Locatie: Online

Uit de dagelijkse praktijk blijkt duidelijk dat onze landgenoten, hun familie en hun vermogen steeds internationaler worden. De ene start zijn internationale avonturen met de aankoop van een buitenlandse vakantiewoning, de andere overweegt zelfs België definitief te verlaten.

Maar ook bepaalde consequenties die de cliënt niet zelf in de hand heeft, zoals bij een verhuis van diens kinderen naar het buitenland, of een huwelijk met een niet Belgische partner, brengen heel wat complexe vermogensrechtelijke vragen met zich mee.

Het is belangrijk tijdig deze vragen te stellen en de juiste antwoorden te krijgen. Een laattijdige analyse maakt het vaak veel moeilijker om een fiscaalrechtelijke optimalisatie in België én in het buitenland te realiseren.

Tijdens dit seminarie gaan we aan de hand van een aantal interessante praktijkvoorbeelden nader in op een aantal “tips & tricks” die nuttig kunnen zijn bij de behandeling van internationale dossiers.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info