Seminaries

Fiscale aspecten van een buitenlandse vakantiewoning: Spanje en Frankrijk

06-02-2024 | Rosanne Van Gael

Steeds meer Belgen kopen een (vakantie)woning in het buitenland aan. De aankoop van een onroerend goed is op fiscaal vlak een zeer complex gegeven. Dat is niet alleen zo in België, maar nog meer bij een buitenlands onroerend goed. In dat geval gelden er immers niet alleen de Belgische …

Lees meer

Successieplanning: Huwelijksvermogensrecht en samenlevingsvermogensrecht & Principes van erfrecht

06-02-2024 | Nathalie Labeeuw en Elisabeth Janssens

Fiscale bevoegdheidsverdeling federaal/regio's. Inleidende begrippen Vlabel en VCF, algemene antirechtsmisbruikbepaling, basisprincipes van het registratierecht: Eric Spruyt, Notaris-Vennoot Berquin Notarissen, Prof. KU Leuven en Prof. FHS In deze inleidende les wordt een overzicht aangeboden van…

Lees meer

Fiscaal bekeken: Hoe vastgoed in en uit vennootschap brengen?

22-02-2024 | Rosanne Van Gael en Ann-Sofie Ceulemans

Lees meer

Onrechtstreekse schenkingen van theorie naar belastingbesparing

28-02-2024 | Rinse Elsermans

De schenking voor een buitenlandse notaris moet – sedert de sluiting van de Kaasroute – steeds in België worden geregistreerd, met schenkbelasting tot gevolg. Alternatieven (en in het bijzonder de onrechtstreekse schenking) winnen bijgevolg aan belang, en zijn actueler dan ooit tevoren. Maar in de zoek…

Lees meer

Aandachtspunten bij planning van vermogens met vennootschappen

09-03-2024 | Olivier De Keukelaere

Bij een onverwacht overlijden van een ondernemer kan de factuur van de erfbelasting zo hoog oplopen dat de continuïteit van het bedrijf in het gedrang komt. In het kader van successieplanning wordt daarom bekeken welke de mogelijkheden zijn om hieraan tegemoet te komen, zonder dat de ondernemer …

Lees meer

Hete hangijzers in de vastgoedfiscaliteit (deel 2)

21-03-2024 | Ann-Sofie Ceulemans

De fiscaliteit staat niet stil en wordt steeds complexer. Daarom is het belangrijk om voortdurend up-to-date te blijven. De multidisciplinaire aanpak van Cazimir waarbij meerdere expertises worden gecombineerd, leidt tot praktische en krachtdadige oplossingen. Hanne Martens en Ann-Sofie Ceulemans…

Lees meer

Stichting en trust - Postgraduaat vermogens- en successieplanning

21-03-2024 | Olivier De Keukelaere

Een goede vermogens- en successieplanning vereist een multidisciplinaire aanpak. Nadat we het civiel- en fiscaalrechtelijk kader bestudeerd hebben, brengen we deze principes samen met de financieel-economische aspecten in een aantal topics. In deze topics onderzoeken we een aantal klassieke…

Lees meer

Estate Planning Fundamentals | Verankeren van planningen : erfovereenkomsten, zorgvolmacht, successieverzekering

19-04-2024 | Rinse Elsermans

Vermogensplanning is een complexe puzzel, waarvoor een grondige basiskennis vereist is van het erfrecht, het familiale vermogensrecht, de erf- en schenkbelasting, de planningsinstrumenten en de vaak wisselende standpunten van de Vlaamse Belastingsdienst. In dit seminarie komen een aantal bijzondere…

Lees meer

Successieplanning: Overdracht van familiale ondernemingen

23-04-2024 | Olivier De Keukelaere

De lessenreeks Successieplanning richt zich tot de medewerkers van advocaten, notarissen, accountants en belastingconsulenten die zich wensen te bekwamen in vermogens- en successieplanning. Om die reden ligt de klemtoon op de basisbeginselen die de planning beheersen. Bijgevolg is de lessenreeks,…

Lees meer

Eerdere seminaries

Fiscale optimalisatie vastgoedinvesteringen privé of in de vennootschap

07-12-2023 | Rosanne Van Gael

Vastgoed uit de vennootschap halen

07-12-2023 | Rosanne Van Gael

DE MODALITEITEN EN FISCALITEIT VAN DE LEVENSVERZEKERING: TAK 21, 23 EN 26: ZIET U DOOR DE TAKKEN HET BOS NOG?

05-12-2023 | Elisabeth Janssens
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info