Hoe een familiale bedrijfsoverdracht organiseren - Hasselt

18-11-2021

Informations générales

Organisation: KMO Campus

Orateur: Olivier De Keukelaere

Lieu: Online

Voor een bedrijfsopvolging bestaan er geen ‘best practices’, enkel ‘best processes’. Evenmin kunnen we voor elke bedrijfsopvolging dezelfde oplossing gebruiken. Dit maakt het voor de adviseur bijzonder uitdagend, waarbij louter technische kennis (juridisch, fiscaal, financieel) niet volstaat.

Daarom duiken we bij dit webinar in onze rol als begeleider van een opvolgingsproces. Het wordt een bijzonder verrijkend cognitief leerproces van ‘oefenen in toepassen’.

Doorheen dit webinar komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod

  • De meest voorkomende uitdagingen voor elke familie in een opvolgingsproces
  • De uitwerking van een strategisch plan voor de case “de familie De Keukelaere”
  • De rol van de adviseur zelf van nabij bekeken

Aan de hand van voorbeelden leert u om het opvolgingsproces met een stappenplan aan te pakken, uw faciliterende rol als adviseur aan te voelen, en het soms emotioneel geladen overleg binnen de familie in goede banen te leiden. U scherpt uw technische fiscale, juridische en financiële kennis aan, en overziet hoe u een multidisciplinair team kan samenstellen en aansturen.

s'inscrire
Ce site Internet utilise des cookies afin d’améliorer l’expérience de l’utilisateur. En continuant à surfer sur notre site, vous acceptez notre politique en matière de cookies. Plus d’informations