Conferenties en seminaries

16 december 2018

ONROEREND GOED IN BUITENLAND

Sint-Katelijne-Waver
Wie een woning overweegt te verwerven buiten de Belgische landsgrenzen, zal vroeg of laat geconfronteerd worden met de fiscale aspecten van zo’n aankoop. De buitenlandse belasting elementen, gecombineerd met het Belgische luik ervan, worden toegelicht tijdens dit driedaagse seminarie (14-15-16 december) van MAB door Wim Vermeulen.
Volledige info
18 december 2018

De levensverzekering in het kader van patrimoniale planning: civiele en fiscale aspecten

Antwerpen
Tijdens dit seminarie van Fiscaal Informatief (Wolters Kluwer) krijgt u van Liesbeth Franck eerst een korte bespreking van de kenmerken van de beleggingsverzekering als beleggingsinstrument. Nadien ligt de nadruk vooral op de impact van het hervormde erfrecht en huwelijksvermogensrecht op de materie van de levensverzekeringen.
Volledige info
19 december 2018

Beëindiging onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik,…): fiscale aspecten en VLABEL

Leuven
In deze opleiding van VIVO Vastgoedacademie worden door Bernd Tiebout de onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, erfpacht en opstal) van dichtbij bekeken. Naast een kort overzicht van de fiscale basiskenmerken van vruchtgebruik, opstal en erfpacht, ligt de focus hoofdzakelijk op de fiscale gevolgen van de (vroegtijdige) beëindiging van de onroerende zakelijke rechten en dit zowel op het vlak van de inkomstenbelastingen als de registratiebelasting.
Volledige info
20 december 2018

Fiscale aspecten van erfpacht en opstal - Recente beslissingen VLABEL

Sint-Niklaas
De onroerende zakelijke rechten worden vandaag veelvuldig onder vuur genomen door de fiscus. Structuren waarbij de opstalhouder vaak een vennootschap waarvan de grondeigenaar aandeelhouder/bedrijfsleider is maken het voorwerp uit van versterkte controle. Oudere opstalovereenkomsten komen vandaag tot hun einde en voorzien traditioneel dat de natrekking kosteloos geschiedt. De fiscus oordeelt in groeiende mate dat de grondeigenaar hierdoor een voordeel verkrijgt van zijn vennootschap waarop hij moet worden belast in de personenbelasting (taxatie in alle aard), gebaseerd op de “actuele waarde” van de opstallen, op voet van artikel 6 van de Opstalwet. Bovendien heeft ook de Vlaamse Belastingsdienst recent diverse opmerkelijke beslissingen genomen omtrent de heffing van registratiebelasting bij overdracht en beëindiging van zakelijke rechten, in concreto over erfpacht en opstal. Ook die beslissingen komen tijdens het seminarie van M&D (Wolters Kluwer) aan bod bij Tim Melis.
Volledige info

Blijf op de hoogte

Laat uw e-mailadres achter en wij houden u op de hoogte omtrent de nieuwe ontwikkelingen op vlak van vermogensplanning, real estate en ondernemingsfiscaliteit.