Conferenties en seminaries

22 september 2017

Gevolgen van echtscheiding op onroerend goed gehuwden

Op 22 en op 25 september kan je bij Sofie Longerstay een lunch & learn webcast volgen, georganiseerd door KennisAteliers.
Volledige info
26 september 2017

Special Vruchtgebruik: de knelpunten, de mogelijkheden, de controle.

Holiday Inn Expo Gent
Tim Melis en Philippe Salens behandelen de belangrijkste actuele knelpunten bij de toepassing van zakelijke rechten en de discussiepunten met de fiscus. U krijgt een diepgaande analyse van de mogelijkheden en beperkingen van vruchtgebruik en erfpacht. Dit seminarie wordt georganiseerd door KennisAteliers.
Volledige info
28 september 2017

Het nieuwe erfrecht

Holiday Inn Expo Gent
Op 28 september, 3 en 17 oktober spreekt Nathalie Labeeuw over "Het nieuwe erfrecht". Tijdens deze studienamiddag georganiseerd door M&D Seminars worden de krachtlijnen van de hervormingen van het erfrecht op een praktische manier uiteengezet. Er zal bijzondere aandacht worden geschonken aan de overgangsmaatregelen en de invloed van de hervorming op reeds gedane planningen. Op 3 oktober gaat het seminarie door in Leuven, op 17 oktober kan je meester Labeeuw aan het woord horen in Antwerpen.
Volledige info
04 oktober 2017

In debat: Welke optimalisatiestructuren zijn nog mogelijk?

Gent Holiday Inn
Tim Melis treedt op als moderator tussen Carl Van Biervliet (Vandelanotte) en Steven Vanden Berghe (voorzitter Rulingcommissie). Zij debatteren over welke optimalisatiestructuren op heden nog mogelijk zijn. Het debat, georganiseerd door KennisAterliers, gaat door op 4 en 11 oktober 2017.
Volledige info
09 oktober 2017

Overdracht familiale KMO: bedrijf verkopen, vererven of schenken?!

Holiday Inn Expo Gent
In deze special Overdracht familiale KMO analyseert Olivier De Keukelaere de belangrijkste vragen en problemen bij de overdracht. Hij overloopt samen met Carl Van Biervliet de mogelijkheden en risico’s van elke optie: verkopen, schenken of vererven. Op 9 oktober kan u de overdracht volgen in Gent, op 10 oktober in Antwerpen. Organisatie: KennisAteliers.
Volledige info
13 oktober 2017

Hoe en waar worden huurinkomsten uit buitenlands onroerend goed belast?

Op 13 oktober 2017 organiseert KennisAteliers een lunch- & learn webcast met Wim Vermeulen over de belasting van huurinkomsten van buitenlands onroerend goed. Hij heeft het over de aangifte in België & de belasting van huurinkomsten in een aantal landen.
Volledige info
24 oktober 2017

Familierecht: praktische cases vereffening verdeling

Hogeschool PXL, Hasselt
Op 24 oktober, 14 en 23 november 2017 treedt Nathalie Labeeuw in dialoog met Veerle Allaerts over familiaal vermogensrecht. De theorie over een procedure vereffening-verdeling is één ding, de toepassing ervan in de praktijk geeft dikwijls aanleiding tot concrete vraagstellingen die niet meteen een antwoord vinden in de gekende handboeken. De seminaries, georganiseerd door Confocus, vinden achtereenvolgens plaats in Hasselt, Edegem en Gent.
Volledige info
27 oktober 2017

Voordelig onroerend goed schenken in Vlaanderen: opportuniteiten en valkuilen

Op 27 oktober 2017 organiseert KennisAteliers een lunch- & learnwebcast met Tim Melis over voordelig onroerend goed schenken in Vlaanderen. Hij gaat dieper in op de voorwaarden van de nieuwe schenkbelasting voor het schenken van onroerend goed en de nieuwe standpunten van de Vlaamse Belastingdienst.
Volledige info
07 november 2017

Zorgvolmacht en maatregelen voor de oude dag: aandachtspunten

Edegem
Sofie Longerstay geeft een seminarie over zorgvolmacht en maatregelen voor de oude dag. Het seminarie wordt georganiseerd door Confocus.
Volledige info
14 november 2017

Scheiden doet lijden: De ‘ongekende’ fiscale gevolgen van huwelijks- en samenlevingsovereenkomsten

Holiday Inn Expo Gent
Sofie Longerstay en Carl Van Biervliet hebben het over de fiscale gevolgen van een huwelijkscontract. Nochtans heeft het huwelijksvermogensrecht een impact op bijna elk dossier. Op 14 november gaat dit seminarie georganiseerd door KennisAteliers, door in Gent, op 16 november in Antwerpen.
Volledige info
14 november 2017

Tips & Advies praktijksessie rond Vlabel

Ter Elst in Edegem
Bernd Tiebout geeft een seminarie bij Larcier op 14 november 2017 bij Vlabel omtrent Tips & Advies praktijksessie.
Volledige info
15 november 2017

Gerichte controles op kapitaalverminderingen, Interne meerwaarden, DBI

Antwerpen
Tim Melis en Steven Vanden Berge spreken op 15 en 16 november over gerichte controles op kapitaalverminderingen en interne meerwaarden. De seminaries worden georganiseerd door KennisAteliers en gaan door in Antwerpen en in Gent.
Volledige info
15 november 2017

Buitenlandse (vakantie)woningen en de fiscus: Nederland, Italië, Portugal en Dubaï

Bluepoint Antwerpen Berchem
Fiscaalinformatief organiseert een seminarie met Wim Vermeulen waar hij een antwoord formuleert op de meest voorkomende vragen bij de aankoop van een woning in Nederland, Italië, Portugal en Dubaï. U krijgt een praktijkgerichte uitleg bij de fiscaalrechtelijke aspecten bij het bezit van een buitenlandse vakantiewoning.
Volledige info
16 november 2017

Knelpunten (aandachtspunten) bij aankoop en verhuur van buitenlands onroerend goed

Gent
Het kennisAtelier analyseert de fiscale behandeling van een buitenlands onroerend goed. Alsook de fiscale gevolgen in België. U kan Wim Vermeulen hierover horen spreken op 16 november in Gent en op 21 november in Antwerpen.
Volledige info
16 november 2017

Ontbijtseminarie: Kritische bespreking belangrijkste beslissingen VLABEL

Zwijnaarde
Om u helemaal up-to-date te houden lanceert Larcier de reeks oVER Vlaamse Erf- en Registratiebelasting. Tim Melis en Nathalie Labeeuw treden op als expert tijdens dit ontbijtseminarie.
Volledige info
17 november 2017

Themadag schenk- en erfbelasting

Sint-Niklaas
Tijdens de jaarlijkse Themadag van M&D Seminars over Schenk- en Erfbelasting worden acht opleidingen gegeven door ervaren fiscalisten. Wim Vermeulen vertelt over successieplanning bij een Belgisch vastgoed. Evelyne Van der Elst en Michael Joosen geven een update over internationale estate planning.
Volledige info
21 november 2017

Rulingaanvraag inz. vruchtgebruikconstructie en het advies verschaft bij de waardering van het vruchtgebruik

Crowne Plaza Antwerpen
Tim Melis sluit als expert aan bij de SPRYG-studiedag bestemd over waardering vruchtgebruik.
Volledige info
04 december 2017

Master Class - Fiscale optimalisatie Onroerend goed

Holiday Inn Expo Gent
Tim Melis en Wim Vermeulen zijn sprekers bij de tweedaagse Master Class: Fiscale optimalisatie onroerend goed, georganiseerd door KennisAteliers (4 en 11 december 2017). De studiedag heeft tot doel de verschillende invalshoeken van de onroerend goed-fiscaliteit in hun finesse en samenhang te analyseren en de nodige kennis en structuren mee te geven om gefundeerd advies te kunnen geven aan uw cliënten. Op 4 december spreekt Tim Melis over onroerend goed in vennootschap en de vestiging van zakelijke rechten. Wim Vermeulen heeft het die dag over buitenlands onroerend goed. Op 11 december geeft Tim Melis tot slot een seminarie over successieplanning.
Volledige info
07 december 2017

In Debat - interne meerwaarden & herstructureringen als (verdoken) optimalisatie

Antwerpen
Tim Melis treedt aan als moderator tijdens een debat over interne meerwaarden & herstructureringen als (verdoken) optimalisatie. KennisAteliers in debat brengt hiervoor specialisten Philippe Salens en Steven Vanden Berghe samen. Het debat gaat zowel door in Gent als in Antwerpen, respectievelijk op 7 en 13 december 2017.
Volledige info
07 december 2017

vruchtgebruik, erfpacht en opstal in technieken van successieplanning en de impact van voortijdige beëindiging van zakelijke rechten + gebruik in Belgische en buitenlandse context (waar op letten als je dit wil toepassen in typische tweedeverblijflanden)

Sint-Niklaas, België
Michael Joosen en Wim Vermeulen geven een seminarie op 07 decemeber 2017 bij M&D omtrent vruchtgebruik, erfpacht en opstal in technieken van successieplanning en de impact van voortijdige beëindiging van zakelijke rechten + gebruik in Belgische en buitenlandse context (waar op letten als je dit wil toepassen in typische tweedeverblijflanden).
Volledige info
11 december 2017

Beëindiging zakelijke rechten & de beëindiging in onverdeeldheid

Leuven
Tim Melis spreekt over de praktische implicaties van vervroegde beëindiging van zakelijke rechten of de verlenging ervan. Organisatie seminarie door KVABB.
Volledige info
14 december 2017

Kapitaalverminderingen + uitbreng van onroerend goed

Kasterlee
Tim Melis spreekt over Kapitaalverminderingen en uitbreng van onroerend goed bij KBAB op 14 december. Dit seminarie bespreekt nader in welke gevallen een kapitaalvermindering belastingvrij kan geschieden, wanneer er sprake is van fiscaal misbruik en hoe gehandeld moet worden in geval van overtollige liquiditeiten. Er wordt eveneens stilgestaan hoe men zich kan verdedigen bij een controle door de fiscale administratie en bij de recente rulingpraktijk die is ontstaan en waarbij in sommige gevallen een belastingvrije kapitaalvermindering en de niet toepassing van de antimisbruikbepaling wordt bevestigd.
Volledige info
15 december 2017

Zakelijke rechten, beëindiging

thomas more, Jan de Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Tim Melis geeft een seminarie bij MAB op 15 december 2017 tot 17 december omtrent Zakelijke rechten, beëindiging.
Volledige info
23 februari 2018

Themadag Vennootschapsconstructies

Gent
Op 23 februari geeft Olivier De Keukelaere een seminarie met als titel: "De vennootschap als vehikel voor familiale opvolging ". Dit seminarie maakt deel uit van "Themadag Vennootschapsconstructies" en wordt georganiseerd door M&D Seminars.
Volledige info

Blijf op de hoogte

Laat uw e-mailadres achter en wij houden u op de hoogte omtrent de nieuwe ontwikkelingen op vlak van vermogensplanning, real estate en ondernemingsfiscaliteit.