Conferenties en seminaries

21 november 2017

Rulingaanvraag inz. vruchtgebruikconstructie en het advies verschaft bij de waardering van het vruchtgebruik

Crowne Plaza Antwerpen
Tim Melis sluit als expert aan bij de SPRYG-studiedag bestemd over waardering vruchtgebruik.
Volledige info
01 december 2017

Hoe een waardevol aandeelhouder zijn

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 1 december om 12u de Snap Learning Session "Hoe een waardevol aandeelhouder zijn", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
04 december 2017

Master Class - Fiscale optimalisatie Onroerend goed

Holiday Inn Expo Gent
Tim Melis en Wim Vermeulen zijn sprekers bij de tweedaagse Master Class: Fiscale optimalisatie onroerend goed, georganiseerd door KennisAteliers (4 en 11 december 2017). De studiedag heeft tot doel de verschillende invalshoeken van de onroerend goed-fiscaliteit in hun finesse en samenhang te analyseren en de nodige kennis en structuren mee te geven om gefundeerd advies te kunnen geven aan uw cliënten. Op 4 december spreekt Tim Melis over onroerend goed in vennootschap en de vestiging van zakelijke rechten. Wim Vermeulen heeft het die dag over buitenlands onroerend goed. Op 11 december geeft Tim Melis tot slot een seminarie over successieplanning.
Volledige info
05 december 2017

Gesplitste inschrijving van effecten op geldbeleggingen binnen of buiten een maatschap - recente ontwikkelingen

Odisee, Stomstraat 2, 1000 Brussel
Nathalie Labeeuw spreekt op 5 december voor de Fiscale Hogeschool over de gesplitste inschrijving van effecten op geldbeleggingen binnen of buiten een maatschap.
Volledige info
07 december 2017

In Debat - interne meerwaarden & herstructureringen als (verdoken) optimalisatie

Antwerpen
Tim Melis treedt aan als moderator tijdens een debat over interne meerwaarden & herstructureringen als (verdoken) optimalisatie. KennisAteliers in debat brengt hiervoor specialisten Philippe Salens en Steven Vanden Berghe samen. Het debat gaat zowel door in Gent als in Antwerpen, respectievelijk op 7 en 13 december 2017.
Volledige info
07 december 2017

vruchtgebruik, erfpacht en opstal in technieken van successieplanning en de impact van voortijdige beëindiging van zakelijke rechten + gebruik in Belgische en buitenlandse context (waar op letten als je dit wil toepassen in typische tweedeverblijflanden)

Sint-Niklaas, België
Michael Joosen en Wim Vermeulen geven een seminarie op 07 decemeber 2017 bij M&D omtrent vruchtgebruik, erfpacht en opstal in technieken van successieplanning en de impact van voortijdige beëindiging van zakelijke rechten + gebruik in Belgische en buitenlandse context (waar op letten als je dit wil toepassen in typische tweedeverblijflanden).
Volledige info
11 december 2017

Beëindiging zakelijke rechten & de beëindiging in onverdeeldheid

Leuven
Tim Melis spreekt over de praktische implicaties van vervroegde beëindiging van zakelijke rechten of de verlenging ervan. Organisatie seminarie door KVABB.
Volledige info
11 december 2017

Fiscale emigratie van natuurlijke personen

Gent & Laakdal
Ons internationaal team (Evelyne Van der Elst, Michael Joosen en Wim Vermeulen) doceren op 11 en 14 december bij de Fiscale Hogeschool over de fiscale en juridische gevolgen die een emigratie naar het buitenland met zich meebrengt.
Volledige info
14 december 2017

Kapitaalverminderingen + uitbreng van onroerend goed

Kasterlee
Tim Melis spreekt over Kapitaalverminderingen en uitbreng van onroerend goed bij KBAB op 14 december. Dit seminarie bespreekt nader in welke gevallen een kapitaalvermindering belastingvrij kan geschieden, wanneer er sprake is van fiscaal misbruik en hoe gehandeld moet worden in geval van overtollige liquiditeiten. Er wordt eveneens stilgestaan hoe men zich kan verdedigen bij een controle door de fiscale administratie en bij de recente rulingpraktijk die is ontstaan en waarbij in sommige gevallen een belastingvrije kapitaalvermindering en de niet toepassing van de antimisbruikbepaling wordt bevestigd.
Volledige info
15 december 2017

Zakelijke rechten EN DE GEVOLGEN VAN DE BEËINDIGING ERVAN

Thomas More, Jan de Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Tim Melis geeft een seminarie bij MAB op 15 december 2017 tot 17 december omtrent Zakelijke rechten, beëindiging. Dit is één van de maandelijkse sessies van MAB, die enkel toegankelijk zijn voor de leden van MAB. De maandelijkse sessies gaan steeds door op vrijdagnamiddag van 14.00u. tot 17.00u. en op zaterdag- en zondagvoormiddag van 09.30u. tot 12.30u.
Volledige info
15 december 2017

Bedrijfsopvolging vanuit het perspectief van de bedrijfsleider

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 15 december om 12u de Idea Lab "Bedrijfsopvolging vanuit het perspectief van de bedrijfsleider", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
12 januari 2018

De aandeelhoudersovereenkomst & het familiaal charter

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 12 januari om 12u het IdeaLab "De aandeelhoudersovereenkomst & het familiaal charter", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
17 januari 2018

Hoe de adviseurs van uw familie en bedrijf kiezen

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 17 januari om 12u de Snap Learning Session "Hoe de adviseurs van uw familie en bedrijf kiezen", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
25 januari 2018

EFFICIËNTE SUCCESSIEPLANNING VIA TESTAMENT EN HUWELIJKSCONTRACT (Actualia successieplanning op basis van Vlabel-standpunten)

DEN EYCK, Houtum 39, te Kasterlee
Op 25 JANUARI 2018 spreekt Nathalie Labeeuw bij een studieavond van KBAB over ‘EFFICIËNTE SUCCESSIEPLANNING VIA TESTAMENT EN HUWELIJKSCONTRACT (Actualia successieplanning op basis van Vlabel-standpunten)’.
Volledige info
26 januari 2018

Vijf juridische en fiscale kernvragen rond bedrijfsopvolging

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 26 januari om 12u de Master Class "Vijf juridische en fiscale kernvragen rond bedrijfsopvolging", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
31 januari 2018

Hoe tieners en jongvolwassenen introduceren in het familiebedrijf

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 31 januari om 12u de Snap Learning Session"Hoe tieners en jongvolwassenen introduceren in het familiebedrijf", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
09 februari 2018

Controlestructuren rond het familiebedrijf

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 9 februari om 12u de Master Class "Controlestructuren rond het familiebedrijf", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
21 februari 2018

De bedrijfsleider na de opvolging - over loslaten en herbeginnen

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 21 februari om 12u de Snap Learning Session "De bedrijfsleider na de opvolging - over loslaten en herbeginnen", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info
23 februari 2018

Themadag Vennootschapsconstructies

Gent
Op 23 februari geeft Olivier De Keukelaere een seminarie met als titel: "De vennootschap als vehikel voor familiale opvolging ". Dit seminarie maakt deel uit van "Themadag Vennootschapsconstructies" en wordt georganiseerd door M&D Seminars.
Volledige info
16 maart 2018

Family Governance: familieraad, raad van bestuur, algemene vergadering

Webinar
Magnolis by Cazimir organiseert op 16 maart om 12u het Idea Lab "Family Governance: familieraad, raad van bestuur, algemene vergadering", gepresenteerd door Olivier De Keukelaere. U kan zich inschrijven voor dit in-house webinar via de website.
Volledige info

Blijf op de hoogte

Laat uw e-mailadres achter en wij houden u op de hoogte omtrent de nieuwe ontwikkelingen op vlak van vermogensplanning, real estate en ondernemingsfiscaliteit.