Levensverzekeringen vs. Vlaamse erfbelasting en Waalse/Brusselse successiere-echten: een analyse doorheen de verschillende gewesten

Elisabeth Janssens (2022). Levensverzekeringen vs. Vlaamse erfbelasting en Waalse/Brusselse successiere-echten: een analyse doorheen de verschillende gewesten. Bericht aan het notariaat, 4, p. 185 e.v. .

Bekwaamheid - Algemene bepalingen: Bekwaamheid om een gift te doen

Katrien Nys (2023). Bekwaamheid - Algemene bepalingen: Bekwaamheid om een gift te doen. Focus op nalatenschappen, schenkingen en testamenten, p. 178 e.v. .

Erfovereenkomsten

Rinse Elsermans (2023). Erfovereenkomsten. Focus op nalatenschappen, schenkingen en testamenten, p. 304 e.v. .

Schenkingen - gevolgen van de aanvaarding

Katrien Nys en Nathalie Labeeuw (2023). Schenkingen - gevolgen van de aanvaarding. Focus op nalatenschappen, schenkingen en testamenten, p. 217 e.v. .

Verdeling en inbreng – vordering tot verdeling met minderjarigen of beschermde meerderjarigen

Katrien Nys en Nathalie Labeeuw (2023). Verdeling en inbreng – vordering tot verdeling met minderjarigen of beschermde meerderjarigen. Focus op nalatenschappen, schenkingen en testamenten, p. 97 e.v. .

De toepassing van de shari’a in Belgische rechtbanken in zaken omtrent de staat van de persoon

Jozefien Dobbelaere (2023). De toepassing van de shari’a in Belgische rechtbanken in zaken omtrent de staat van de persoon. T.Vreemd, 3, p. 198-216. .

Een beding ten behoeve van zichzelf afgesloten door een maatschap: is deze techniek vrij van erfbelasting?

Elisabeth Janssens (2023). Een beding ten behoeve van zichzelf afgesloten door een maatschap: is deze techniek vrij van erfbelasting?. Nieuwsbrief successierechten, 6, p. 5 e.v. .

Het gunstregime inzake de overdracht van familiale vennootschappen: over vastgoedactiviteiten en de ‘beenhouwerijzaak’

Eline Beeken en Olivier De Keukelaere (2023). Het gunstregime inzake de overdracht van familiale vennootschappen: over vastgoedactiviteiten en de ‘beenhouwerijzaak’. Nieuwsbrief successierechten, 6, p. 10 e.v. .

Waar een wil is, is een onbelaste weg ... ook in het gemeenschapsstelsel – De (a) symmetrische verdeling in extremis als weg om de langstlevende (fiscaal) optimaal te beschermen

Anne-Sophie Stievenard en Nathalie Labeeuw (2023). Waar een wil is, is een onbelaste weg ... ook in het gemeenschapsstelsel – De (a) symmetrische verdeling in extremis als weg om de langstlevende (fiscaal) optimaal te beschermen. Nieuwsbrief successierechten, 6, p. 20 e.v. .

DE ONRECHTSTREEKSE SCHENKING ALS ALTERNATIEVE PLANNINGSTECHNIEK

Rinse Elsermans en Nathalie Labeeuw (2023). DE ONRECHTSTREEKSE SCHENKING ALS ALTERNATIEVE PLANNINGSTECHNIEK. Tijdschrift voor Notarissen, 5, p. 323 e.v. .

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info