Fiscale regularisatie van start op 1 augustus!

Fiscale regularisatie van start op 1 augustus!

De fiscale regularisatie gaat van start op 1 augustus 2016, maar wel zonder akkoord met de gewesten. Dit is nochtans van belang daar de Gewesten bevoegd zijn voor de niet verjaarde successiebelasting. Een akkoord kan uiteraard op latere datum nog altijd uit de bus komen.

De fiscale regularisatie gaat van start op 1 augustus 2016, maar wel zonder akkoord met de gewesten.

Op 20 juli 2016 werd het wetsontwerp tot invoering van een permanent systeem inzake fiscale en sociale regularisatie aangenomen in de plenaire vergadering en aan de Koning ter bekrachtiging voorgelegd.

Er is voorzien in een inwerkingtreding de eerste dag van de maand volgend op deze van de publicatie in het Belgisch Staatsblad. De wet werd in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd op 29 juli 2016. De wet zal bijgevolg op 1 augustus in werking treden. Er werd vooralsnog geen akkoord bereikt met de Gewesten.

Dit is nochtans van belang daar de Gewesten bevoegd zijn voor de niet verjaarde successiebelasting. Een akkoord kan uiteraard op latere datum nog altijd uit de bus komen.

Meer informatie vindt u hier.Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info