Fiscale gunstregimes voor KMO-vennootschappen

Fiscale gunstregimes voor KMO-vennootschappen

Voor kleine vennootschappen bestaan er gelukkig een aantal gunstregimes in ons land. In deze video wordt een woordje uitleg gegeven over de twee meest relevante. Klassiek wordt bijvoorbeeld de liquidatiereserve toegepast om op een fiscaal vriendelijke manier geld uit de vennootschap uit te keren. Een ander gelijkaardig voorbeeld is de VVPRbis.

Maar hoe maakt u hier aanspraak op? Met andere woorden: wat is een kleine vennootschap? Dat heeft te maken met het aantal werknemers, de omzet en uw balanstotaal en is vrij eenvoudig. Het wordt ingewikkelder wanneer de vennootschap groeit en er bijvoorbeeld vastgoed bij komt kijken, dochtervennootschappen, internationale investeringen enz. We spreken dan in sommige gevallen van een consortium. In dat geval neemt u het best een fiscaal adviseur onder de arm om de oefening van uw vennootschapsrechtelijke situatie (tijdig!) van naderbij te bekijken.



Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info