Het nieuwe “UK Overseas Entities Register” - moet uw vennootschap met onroerend goed in het Verenigd Koninkrijk haar bestuurders vanaf nu registreren?

Het nieuwe “UK Overseas Entities Register” - moet uw vennootschap met onroerend goed in het Verenigd Koninkrijk haar bestuurders vanaf nu registreren?

Bezit u al jaar en dag een onroerend goed in het Verenigd Koninkrijk dat wordt aangehouden via een niet-UK structuur? Dan is onderstaande update misschien relevant voor u, aangezien u er mogelijk toe gehouden bent om vanaf nu de uiteindelijk begunstigden of bestuurders van de vennootschap te registreren vòòr 31 januari 2023. In dit artikel lichten wij de toepassingsvoorwaarden toe.

Bezit u al jaar en dag een onroerend goed in het Verenigd Koninkrijk dat wordt aangehouden via een niet-UK structuur? Dan is onderstaande update relevant voor u.

Op 1 augustus 2022 werd het “UK Overseas Entities Register” opgericht. Samen met de oprichting van dit register werd de verplichting ingevoerd voor overzeese entiteiten (niet-UK) die onroerend goed aanhouden in het Verenigd-Koninkrijk om de uiteindelijke begunstigden en bestuurders van de entiteit te melden en in te schrijven in het voormeld register.

De wetgeving is dus retroactief van toepassing op overzeese entiteiten die vastgoed in Engeland of Wales hebben gekocht op of na 1 januari 1999 of in Schotland na 8 december 2014. (Voor Noord-Ierland geldt de verplichting enkel voor vastgoed gekocht op of na 1 augustus 2022.) De vennootschap moet het desbetreffende onroerend goed bezitten of een huurovereenkomst hebben gesloten met betrekking tot het onroerend goed voor een periode van minimaal zeven jaar.

Vennootschappen die deze meldingsplicht niet respecteren, zullen sancties opgelegd krijgen die erin kunnen bestaan dat er beperkingen worden opgelegd op het kopen, verkopen, overdragen, leasen of belasten van de eigendom in het Verenigd Koninkrijk.

De deadline voor de melding van de uiteindelijk begunstigden en bestuurders is 31 januari 2023.

Indien uw vennootschap kwalificeert voor deze meldingsplicht kan u ons steeds contacteren voor bijkomende informatie omtrent de te vervullen formaliteiten.Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info