Adel Echallaouchi

Adel Echallaouchi

Advocaat

Adel Echallaouchi is civilist en focust zich binnen het kantoor op (inter)nationale vermogensplanning, familiaal vermogensrecht en civiele procedures.

Opleiding en ervaring

Adel behaalde in 2018 zijn Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, optie Rechtspraktijk met grote onderscheiding aan de Hogeschool Gent. Na het volgen van een schakelprogramma aan de Universiteit van Gent, behaalde hij eveneens in 2022 zijn diploma Master in de Rechten met grote onderscheiding aan diezelfde universiteit. In 2021 startte hij bovendien met de opleiding Master in het Notariaat aan de UGent, waar hij momenteel zijn masterproef inzake de schenking van gemeenschapsgoederen schrijft.

Als advocaat is Adel verbonden aan de balie van Brussel. Hij is lid van het Cazimirteam sinds 2022.

Specialisatie

Adel spitst zich binnen het kantoor toe op alle aspecten van het internationaal en nationaal familie- en familiaal vermogensrecht. Zo focust hij zich bij Cazimir op (inter)nationale vermogensplanning en civiele procedures. Bij de uitoefening ervan tracht hij (binnen het juridisch mogelijke) maximaal de belangen van de cliënt na te streven.

Publicaties en andere activiteiten

  • Het gezag van het strafrechtelijk gewijsde t.a.v. de burgerlijke rechter: wat blijft er nog van over? (masterproef in de rechten)
  • Noot bij Cass. 7 december 2020 inzake de schenking van gemeenschapsgoederen (masterproef in het notariaat)

To be a great champion you must believe you are the best. If you’re not, just believe you are.

Vrije tijd

Adel spendeert zijn vrije tijd het liefst aan krachttraining, lopen en reizen met familie en vrienden. Adel is bovendien creatief aangelegd en probeert dat in zijn vrije tijd op zoveel mogelijke facetten in zijn leven tot uiting te brengen. Zo waant Adel zich o.a. als (amateur)fotograaf. Verder houdt hij ervan om tijdens het dineren diepgaande gesprekken te voeren.

Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info