Client seminar - De revival van de PSAK (Gent)

06-06-2023

Algemene info

Organisatie: Cazimir

Sprekers: Eline Beeken Olivier De Keukelaere

Locatie: Velvet (Gent)

De BELGISCHE STICHTING ALS CERTIFICERINGSVEHIKEL

Door het certificeren van aandelen of andere vermogensbestanddelen, ontvangt men een ‘certificaat’ dat verbonden is met het overgedragen aandeel / vermogensbestanddeel en de waarde hiervan volgt. Het certificaat levert een gelijke opbrengst als het onderliggende aandeel, maar geeft geen stemrechten of recht op deelname aan een algemene vergadering.

Dit maakt de certificeringstechniek interessant in het kader van vermogens- en successieplanning. Op deze manier is het namelijk mogelijk om zelf controle voor te behouden of toe te wijzen aan bepaalde vertrouwenspersonen, indien men de vermogenswaarde reeds wenst over te dragen dan wel om een onverhoopte situatie van vroegtijdig overlijden op te vangen.

Aangezien een stichting geen vennoten of leden en dus ook geen algemene vergadering heeft, is de stichting een ideaal certificeringsvehikel. Oorspronkelijk werd er, omwille van rechtszekerheid dankzij jarenlange ervaring en een flexibel bestuursorgaan, dikwijls geopteerd voor een Nederlandse stichting administratiekantoor (STAK). Inmiddels gaat ook de Belgische private stichting ruim 20 jaar mee en is er op wetgevend vlak heel wat veranderd.

Is de Belgische private stichting als certificeringsvehikel (PSAK) een volwaardig alternatief voor de Nederlandse STAK? Wat zijn de civiele, vennootschapsrechtelijke en fiscale aandachtspunten van een Belgische PSAK?

Dit seminarie is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in het opzetten van een controlestructuur zoals een Belgische PSAK en voor wie families begeleidt in het kader van vermogens- en successieplanning.

Het seminarie sluiten we af met een receptie, zodat dit ook een geweldige kans is om te netwerken. Deelname is kosteloos. We hopen u te verwelkomen op ons seminarie en kijken uit naar uw aanwezigheid!

Velvet
9000 Gent, Zuidstationstraat 35
18h: ontvangst
18h30: start seminarie
20h: receptie
21h: voorzien einde

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info