Client seminar - Private equity voor family offices en particuliere investeerders: fiscale en juridische aandachtspunten anno 2022

01-12-2022

Algemene info

Organisatie: Cazimir

Sprekers: Olivier De Keukelaere Wouter Strypsteen

Locatie: Greenhouse BXL, Berkenlaan 8, 1831 DIEGEM

In de zoektocht naar aantrekkelijke rendementen is de interesse van family offices en vermogende particulieren voor private investeringen de voorbije jaren sterk toegenomen. We zien in onze dagelijkse praktijk echter dat dergelijke investeringen op fiscaal en juridisch vlak toch wel specifieke vragen met zich kunnen meebrengen.

Bij investeringen in Belgische of buitenlandse private-equityfondsen is het voornamelijk van belang om reeds bij de investeringsbeslissing een goed zicht te hebben op de fiscale behandeling van de verwachte inkomsten. De fiscale gevolgen voor Belgische investeerders kunnen immers sterk verschillen afhankelijk van de specifieke fondsstructuur.

Familiale investeringsvennootschappen en vermogende particulieren kunnen ook rechtstreeks investeren in veelbelovende bedrijven. Bij dergelijke durfkapitaalinvesteringen is het naast een fiscale analyse evenzeer van groot belang op juridisch vlak een aantal zaken na te gaan en heldere contractuele afspraken vast te leggen.

Tijdens dit gratis seminarie zullen Mr. Olivier De Keukelaere en Mr. Wouter Strypsteen ingaan op de meest prangende aandachtspunten.

We zullen onder meer de volgende zaken bespreken:

  • Wanneer is het best privématig te investeren en wanneer het best via vennootschap?
  • Wat zijn de Belgische fiscale aspecten van een aantal courante buitenlandse fondsenstructuren?
  • Vanwaar de opmars van de private privak als investeringsvennootschap en als feederfonds?
  • Met welke fiscale en juridische overwegingen moet u rekening houden bij rechtstreekse investeringen in (groei)bedrijven middels intrede in het kapitaal en/of via (converteerbare) leningen

Op het einde is er uiteraard ruimte voor vragen voorzien. Graag omkaderen we deze avond met een hapje en een drankje. Verloop van de avond:

  • 18u ontvangst
  • 18u30 start seminar
  • 20u30 receptie
  • 21u30 voorzien einde

Inschrijven kan hieronder tot uiterlijk 18 november.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info