Familiale bedrijfsopvolging en het nieuwe vennootschapsrecht: de flexibele BV als nieuw instrument voor vermogensplanning?

07-10-2021

Algemene info

Organisatie: Forum for the Future

Sprekers: Olivier De Keukelaere

Locatie: Online

Op 1 mei 2019 trad het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen in werking. Met het nieuwe WVV beoogde de wetgever een doorgedreven vereenvoudiging, modernisering en flexibilisering van het Belgische vennootschapsrecht. Vooral de geflexibiliseerde besloten vennootschap springt hierbij in het oog. Tijdens dit seminarie gaan we dieper in op de vraag welke mogelijkheden het nieuwe vennootschapsrecht biedt voor familiale bedrijfsopvolging. Hierbij besteden we bijzondere aandacht aan de flexibele BV als nieuw instrument voor vermogensplanning. Onder meer de volgende topics komen tijdens dit seminarie aan bod:

  • aandelen met uiteenlopende winst- en stemrechten en soortvorming;
  • overdraagbaarheid van aandelen;
  • verankering van het bestuur in een familiale vennootschap;
  • uittreding en uitsluiting ten laste van het vennootschapsvermogen;
  • gevolgen van het nieuwe vennootschapsrecht voor het fiscale gunstregime voor de schenking en vererving van familiale vennootschappen;
  • het nut van controlevehikels, zoals de maatschap, voor de organisatie van familiale bedrijfsopvolging in het nieuwe WVV-tijdperk.
inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info