Het Vlaams gunstregime inzake schenk- en erfbelasting voor familiebedrijven: stand van zaken na 10 jaar

12-09-2022

Algemene info

Organisatie: FHS

Sprekers: Olivier De Keukelaere

Locatie: Brussel en online

Bij de overdracht van het familiebedrijf komt niet alleen de psychologie om de hoek kijken, maar ook de fiscale aspecten zijn niet te verwaarlozen. Omdat familiebedrijven een belangrijke plaats in onze maatschappij innemen, heeft de wetgever in 1996 een (federale) vrijstellingsregeling ingevoerd voor de schenking en vererving ervan. Via het Vlaams Decreet van 23 december 2011 werden de laatste grote wijzingen ingevoerd, die in werking traden op 1 januari 2012.

Naar aanleiding van dit tienjarig jubileum geeft Olivier De Keukelaere voor Fiscale Hogeschool Brussel een #seminarie waarin aan de hand van praktische voorbeelden een actuele stand van zaken wordt toegelicht.

Hierbij krijgt u een overzicht van de huidige regelgeving voor family business, de diverse voorafgaande beslissingen en administratieve standpunten van de Vlaamse belastingdienst, standpunten in de rechtsleer, met als kers op de taart een overzicht van de eerste ingrijpende rechtspraak. Als afsluiter van het seminarie plaatsen we de regeling van de drie gewesten naast elkaar en bekijken we waar de grote verschillen zitten. Zo wordt nagegaan of het interessant is om te verhuizen naar een ander gewest.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info