Successieplanning via controlestructuren

08-12-2022

Algemene info

Organisatie: Lexalert

Sprekers: Eline Beeken Olivier De Keukelaere

Locatie: Online

Hoe behoud controle en inkomsten organiseren?
Een fiscaalvriendelijke overdracht van het vermogen is dikwijls niet de enige wens van successieplanners. Een grote bezorgdheid betreft vaak de mogelijkheid tot het behouden van zeggenschap, controle en/of inkomsten (voor zichzelf en mogelijk tevens voor zijn/haar partner). Controlestructuren zoals (holding)vennootschappen, maatschappen en stichtingen kunnen hier soelaas bieden.
Maar welke controlestructuur beantwoordt nu het beste aan de noden van de cliënt? En kan de werk-/holdingvennootschap fungeren als controlestructuur?

Controlevehikels , soorten, voor- en nadelen
Afhankelijk van het vermogen en de wensen van de ouders, kan deze controle en inkomstenbehoud op diverse manieren en met een verschillende intensiteit worden vormgegeven.
Tijdens dit seminarie geven Eline Beeken en Olivier De Keukelaere u een praktische analyse van de kenmerken en de voor- en nadelen van de verschillende controlestructuren.
Zij gaan dieper in op de fiscale en vennootschapsrechtelijke aspecten en op het uitwerken van een controlestructuur op maat.
Van elk controlevehikel krijgt u de basisprincipes en de voor- en nadelen vanuit zakelijk, financieel, fiscaal en emotioneel perspectief.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info