Fien Baert

Fien Baert

Advocaat

Opleiding en ervaring

Fien Baert behaalde in 2018 haar master in de rechten aan de UGent en vervolgens in 2019 de master na master Vennootschapsrecht aan de KU Leuven. In 2022 voegde ze daar nog een postgraduaat Vermogens- en successieplanning aan toe van de Brugge Business School.

Als advocaat is Fien verbonden aan de balie van Gent. Zij is lid van het Cazimirteam sinds 2022.

Specialisatie

Fien heeft een grondige kennis van het vennootschapsrecht en specialiseerde zich in mergers & acquisitions (M&A) en familiebedrijven.

Publicaties en andere activiteiten

C. MICHIELS en F. BAERT, “Het digitaal beheer van papieren effectenregisters en de ondersteunende mogelijkheden voor corporate housekeeping”, TEP 2021, nr. 3, 597-604.

Als advocaat hecht ik vooral belang aan een persoonlijke aanpak op maat van de cliënt en ondernemer. Een goede planning, zowel voor de onderneming als voor de ondernemer privé, staat of valt met die persoonlijke band en een grondige kennis van de vennootschap én de mensen erachter.

Vrije tijd

In haar vrije tijd is Fien een sportieve jongedame die het fietsen, lopen en zwemmen het liefst beoefent tijdens haar reizen in de natuur, afgewisseld met rustige momenten, waarin ze graag geschreven fictie leest.

Terug naar overzicht
Icon Publicaties

Publicaties

Het digitaal beheer van papieren effectenregisters en de ondersteunende mogelijkheden voor corporate housekeeping

Fien Baert (2021). Het digitaal beheer van papieren effectenregisters en de ondersteunende mogelijkheden voor corporate housekeeping. TEP, 3, p. 597-604. .

Icon nieuwsberichten

nieuwsberichten

Statutenwijziging ingevolge het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen: it’s time to act

Fien Baert

Vereenvoudiging en versoepeling dankzij het nieuwe WVV Op 1 mei 2019 is het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen (of afgekort het WVV) in werking getreden. Met het WVV heeft de wetgever ons vennootschapsrecht willen vereenvoudigen (bijvoorbeeld door de afschaffing van enkele…

Lees meer

De uitoefening van aandelenopties: gevolgen en impact

Fien Baert, Veerle Lerut en Francis van der Haert

Door de uitoefening van aandelenopties of inschrijvingsrechten verwerft de key medewerker aandelen in de vennootschap. Aandelenopties geven immers het recht om tegen een bepaalde prijs een bepaald aantal bestaande aandelen aan te kopen. Inschrijvingsrechten geven het recht om in te schrijven op een…

Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info