Joost Klaps

Joost Klaps

Advocaat

Joost Klaps is fiscalist met een passie voor internationaal fiscaal recht en ondernemingsfiscaliteit.

Opleiding en ervaring

Joost behaalde een Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (2021) en is tevens gegradueerde in Fiscaal recht & Fiscale praktijk aan de Fiscale Hogeschool Brussel (2022). In het kader van een Erasmusuitwisseling (2020), heeft Joost ook gedurende één semester gestudeerd aan LUISS Guido Carli (Rome, Italië).

Als advocaat is Joost verbonden aan de balie van Brussel. Hij is lid van het Cazimirteam sinds 2022. Hij is Nederlandstalig, maar spreekt ook Engels en Frans.

Specialisatie

In plaats van zich reeds al te zeer te specialiseren in een bepaald (fiscaal) vakgebied of een beperkte niche, probeert Joost net om met zoveel mogelijk facetten van de fiscaliteit in aanraking te komen. Hij vindt het belangrijk om eerst een brede basiskennis van de fiscale praktijk te verwerven en op die manier een affiniteit voor een bepaalde specialisatie te ontwikkelen.

Momenteel legt hij zich voornamelijk toe op fiscale advisering (o.a. internationale fiscaliteit en ondernemingsfiscaliteit).

Publicaties en andere activiteiten

Joost schreef zijn masterthesis: omtrent de “Rechtskeuze binnen België: het voorbeeld van de vestigingsvoorwaarden”.

Fiscaliteit is dermate complex, ruim en diepgaand dat een inventieve oplossing, die aangepast is aan de noden van de cliënt, de grondige expertise niet van één advocaat, maar van een multidisciplinair team behoeft.

Vrije tijd

Cinema en films maar ook voetbal, fitness, en tussendoor af en toe padellen, interesseren hem. In zijn thuissteden Hasselt en Brussel, geniet hij van festivals en concerten en lekker eten met vrienden, maar ook zelf koken doet hij graag.

Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info