Katrien Nys

Katrien Nys

Advocaat

Opleiding en ervaring

Katrien behaalde aan de KU Leuven een diploma Master in de Rechten in 2021 en een diploma Master in het Notariaat in 2022. Als advocaat is Katrien verbonden aan de balie van Brussel. Zij is lid van het Cazimirteam sinds september 2022.

Specialisatie

Katrien specialiseert zich in familiaal vermogensrecht, zowel wat advisering betreft alsook de procedurele kant van deze rechtstak. Daarnaast heeft ze ook een bijzondere interesse in de overdracht van een familiebedrijf naar de volgende generatie.

Publicaties en andere activiteiten

Katrien schreef haar masterproef over de overdracht van het familiebedrijf naar de volgende generatie. Ze bekeek hierbij de voorhanden zijnde opties zowel vanuit civielrechtelijk als vanuit vennootschapsrechtelijk perspectief.

Vrije tijd

In haar vrije tijd gaat Katrien graag op restaurant, spendeert ze tijd met haar familie en vrienden of leest ze een goed boek. Daarnaast tracht ze ook op regelmatige momenten wat beweging in te plannen gaande van een mooie wandeling tot een sessie bij de fitness.

Terug naar overzicht
Icon Publicaties

Publicaties

Bekwaamheid - Algemene bepalingen: Bekwaamheid om een gift te doen

Katrien Nys (2023). Bekwaamheid - Algemene bepalingen: Bekwaamheid om een gift te doen. Focus op nalatenschappen, schenkingen en testamenten, p. 178 e.v. .

Schenkingen - gevolgen van de aanvaarding

Katrien Nys en Nathalie Labeeuw (2023). Schenkingen - gevolgen van de aanvaarding. Focus op nalatenschappen, schenkingen en testamenten, p. 217 e.v. .

Verdeling en inbreng – vordering tot verdeling met minderjarigen of beschermde meerderjarigen

Katrien Nys en Nathalie Labeeuw (2023). Verdeling en inbreng – vordering tot verdeling met minderjarigen of beschermde meerderjarigen. Focus op nalatenschappen, schenkingen en testamenten, p. 97 e.v. .

Icon nieuwsberichten

nieuwsberichten

Nieuwe akte en attest van erfopvolging met algemene bewijswaarde: langverwacht antwoord op een langbestaande vraag in de praktijk

Katrien Nys

Oorsprong en evolutie van de akte en het attest van erfopvolging De akte en het attest van erfopvolging werden voor het eerst geïntroduceerd in 2009. Ingevolge overlijden worden de tegoeden op naam van de erflater automatisch geblokkeerd. Het is op dat moment immers niet zeker wie een rechtmatige …

Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info