De "Share Purchase Agreement”

26-05-2023

Algemene info

Organisatie: KMO Campus

Sprekers: Francis van der Haert

Locatie: Online

De verkoop of aankoop van de aandelen van een onderneming is de laatste jaren complexer geworden. En als gevolg is ook de overdrachtsovereenkomst (SPA – Share Purchase Agreement) duidelijk omvangrijker geworden.

In dit webinar bespreekt Mr. Francis van der Haert de vorm en de inhoud van een Share Purchase Agreement en toont hij met concrete voorbeelden welke varianten en opties in de praktijk courant toepassing vinden voor de voornaamste contractuele clausules.

Met name wordt uiteengezet hoe de bepaling van de overnameprijs contractueel kan worden geregeld, en welke varianten toepassing vinden om de overnameprijs te bepalen (locked box, closing accounts, earn out mechanismen, etc.) en te betalen (o.a. vendor loan).

De talrijke juridische en fiscale risico’s worden besproken, alsook de garanties en schademechanismen die kunnen worden ingezet om zich tegen deze risico’s te beschermen als koper of verkoper.

Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden wordt u gewezen op de do’s en don’ts, zodat u geïnformeerd dergelijk proces kan opstarten en uw cliënt deskundig kan begeleiden.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info