Vereffening-verdeling na echtscheiding en de accountant: wat u écht moet weten!

02-12-2021

Algemene info

Organisatie: Forum For the Future

Sprekers: Rinse Elsermans

Locatie: Online

De vereffening en verdeling van het huwelijksvermogensstelsel na echtscheiding wordt gekenmerkt door veel discussie en onenigheid. Zijn bepaalde aandelen eigen of gemeenschappelijk? En is er een vergoeding verschuldigd voor de lage uitkeringen uit de eigen vennootschap? De manier waarop de echtgenoten tijdens het huwelijk leven en handelen kan een grote impact hebben op de wijze waarop na een echtscheiding het vermogen wordt verdeeld. Het is dan ook van groot belang dat accountants en cijferberoepers weten waar men op moet letten en hoe men moet omgaan met dergelijke situaties.

Tijdens dit seminarie zal aan de hand van praktijkvoorbeelden worden besproken welke huwelijksvermogensrechtelijke en erfrechtelijke aandachtspunten en valkuilen accountants oog voor moeten hebben wanneer zij klanten begeleiden. En dit gaat verder dan loutere vermogensplanning. Zo is het huwelijksstelsel waaronder echtgenoten gehuwd zijn relevant wanneer een kapitaalverhoging wordt gedaan in een eigen vennootschap. Moeten er bij deze kapitaalverhoging nieuwe aandelen worden uitgegeven? En zijn deze dan eigen, of gemeenschappelijk? Is het relevant wat er in het aandeelhoudersregister wordt ingeschreven? En hoe zit het met de wettelijke regeling inzake titre en finance?

Deze vragen, en nog vele andere, zullen aan bod komen tijdens deze praktijkgerichte uiteenzetting.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info