FFF: De economische beroepen in het hart van het herstel

01-12-2021

Algemene info

Organisatie: Forum for the Future

Sprekers: Tim Melis

Locatie: Online

Fiscale controles vruchtgebruik: Formule Ruysseveldt op de schop?

Tijdens dit seminarie gaat Tim Melis nader in op de nieuwe gerichte controles vruchtgebruik welke dit jaar werden opgestart.
De fiscale administratie toetst hierbij de door de belastingplichtige gehanteerde berekening aan de formule van de Dienst Voorafgaande Beslissingen.
Enkel dit waarderingsmodel zou nog aanvaard worden. Hoe kan u zich verdedigen? Wat zegt de rechtspraak? Is een vergelijk mogelijk?
Deze vragen worden beantwoord op basis van recente praktijkervaring van de spreker.

Naast de discussies over waardering wordt tevens vastgesteld dat de fiscale administratie in veel gevallen meent dat bepaalde "grove werken" hadden moeten worden betaald door de naakte eigenaar.
Op basis van rechtspraak van het Hof van Beroep van Antwerpen meent zij onmiddellijk een voordeel alle aard te mogen belasten in hoofde van de zaakvoerder - blote eigenaar. Maar klopt dit wel? Wat zijn grove werken? Verbouwingen moeten toch worden belast op het einde van het vruchtgebruik?
De spreker zal de toepasselijke wettelijke bepalingen nader toelichten en concreet toepassen.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info