Fundamenten van successieplanning (25/09/2024)

25-09-2024

Algemene info

Organisatie: Febelfin

Sprekers: Rinse Elsermans

Locatie: online

Successieplanning heeft een burgerrechtelijk en een fiscaal luik. In het burgerrechtelijk luik bepaal je wie je wil beschermen na je overlijden: je partner, je kinderen, andere familieleden of naasten. In het fiscale luik meet je de belastingdruk op jouw nalatenschap en probeer je deze te beperken.

De voorbije jaren zijn er heel wat wijzigingen geweest in het wettelijk kader van verschillende materies binnen de rechtstak successieplanning. Naar aanleiding van deze wetswijzigingen werden een heel aantal standpunten en voorafgaande beslissingen inzake schenk- en erfbelasting door de fiscale autoriteiten (in)genomen.

Belangrijk bij successieplanning zijn dus de principes van het huwelijks- en samenlevingsvermogensrecht, het erfrecht en de relevante belastingen (schenk- en erfbelasting). Hoe kan het vermogen worden overgedragen naar de volgende generatie, waarbij toch rekening wordt gehouden met de wensen van de schenker (inzake bv. controle- en/of inkomstenvoorbehoud), is een vraag die in deze opleiding een antwoord krijgt.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info