Het familiebedrijf: de ‘leveraged buy out' techniek

25-04-2024

Algemene info

Organisatie: NCOI

Sprekers: Francis van der Haert

Locatie: Online

Bij bedrijfsopvolging denkt men nog vaak dat alle kinderen betrokken moeten zijn en dat de opvolging dan via schenking van de aandelen moet gebeuren. Of wenst een familietak uit te treden, waarbij de andere aandeelhouders denken verplicht te zijn te verkopen om de exit mogelijk te maken. De laatste jaren zien wij nochtans dat alternatieve structuren, zoals de buy out structuren, aan populariteit winnen als interessant alternatief. De aanwezigheid van meer financiële investeerders in onze Belgische M&A markt is hier niet vreemd aan.

Tijdens deze webinar gaat Francis van der Haert dieper in op de techniek en de verschillende vormen van de LBO, licht hij toe wat een Buy Out structuur inhoudt, hoe het wordt gestructureerd en waarom dit interessant kan zijn voor familiebedrijven. De fiscale en juridische aandachtspunten en risico’s worden overlopen. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden wordt u gewezen op de do’s en dont’s.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info