Een kind en/of een echtgenoot onterven: mogelijkheden voor de erflater

06-11-2024

Algemene info

Organisatie: KNOPSPUBLISHING

Sprekers: Nathalie Labeeuw

Locatie: De Barrier, Grote Baan 9, Houthalen, 3530, Belgium

Er zijn weinig juridische onderwerpen die zo tot de verbeelding spreken als de erfrechtelijke reserve. Als notaris krijgt u ongetwijfeld geregeld de vraag of men volledig vrij over zijn/haar nalatenschap kan beschikken. Anderzijds wordt u misschien ook wel geconfronteerd met personen wiens voorbehouden erfdeel geschonden is. Het lijken op het eerste gezicht eenvoudige vragen die een kort antwoord behoeven. In werkelijkheid betreft het echter een complexe materie die met heel veel nuance behandeld moet worden.

Tijdens dit seminarie bespreken we diverse technieken die gebruikt worden om de erfrechtelijke aanspraken van afstammelingen en echtgenoten zoveel als mogelijk te beperken en in de mate van het mogelijke zelfs uit te sluiten. We beperken ons tot de mogelijkheden voor de erflater.

De acties die een “onterfde” reservatair kan ondernemen maken deel uit van de opleiding “Reserve en inkorting: civiel en fiscaal”, eveneens georganiseerd door KnopsPublishing.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info