Onrechtstreekse schenkingen van theorie naar belastingbesparing

28-02-2024

Algemene info

Organisatie: Knops

Sprekers: Rinse Elsermans

Locatie: Online

De schenking voor een buitenlandse notaris moet – sedert de sluiting van de Kaasroute – steeds in België worden geregistreerd, met schenkbelasting tot gevolg. Alternatieven (en in het bijzonder de onrechtstreekse schenking) winnen bijgevolg aan belang, en zijn actueler dan ooit tevoren.

Maar in de zoektocht naar alternatieve planningstechnieken mag rechtszekerheid niet uit het oog worden verloren. Wat is een “onrechtstreekse schenking” nu eigenlijk? Hoe onderscheidt het zich van de “rechtstreekse schenking”? En wat zijn de voor- en nadelen van deze schenkingstechnieken?

In dit seminarie wordt een praktijkgerichte analyse gemaakt van enkele alternatieve planningstechnieken en hun geldigheid. Daarnaast wordt er kritisch stilgestaan bij een nieuw voorgesteld demarcatiecriterium en de impact daarvan op de reeds gekende en geldige onrechtstreekse manieren om te schenken.

inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info