Wouter Strypsteen (2015). Aan alle belastingen gemene bepalingen: X., Fiscale Rechtspraakoverzichten BTW 2009-2014, 308-320. Gent: Larcier .
Wouter Strypsteen begeleidt en adviseert cliënten bij de fiscale en juridische aspecten van vennootschapstransacties en financiële investeringen.
Na zijn masterdiploma in de rechten aan de KU Leuven specialiseerde Wouter zich verder in het fiscaal recht (Master de spécialisation en droit fiscal, ULB) en in het vennootschapsrecht (Master-na-master, KU Leuven). Alvorens het Cazimir team te vervoegen in 2019 is Wouter werkzaam geweest als fiscaal advocaat in een Benelux zakenadvocatenkantoor en in het tax team van een Belgische grootbank. Als advocaat is Wouter verbonden aan de balie van Brussel.
Wouter staat u te woord in Nederlands, Frans en Engels.
Wouter staat cliënten bij in een brede waaier van Belgische en internationale fiscale en vennootschapsrechtelijke dossiers. Hij begeleidt zo ondernemende families en investeerders bij de uitbouw van hun bedrijf en optimalisatie van hun vermogen. Zijn doelstelling is hierbij steeds om zelfs voor hun meest complexe fiscale en juridische vraagstukken tot een heldere oplossing te komen.
Hij spitst zich toe op de fiscale en juridische aspecten van herstructureringen, bedrijfsoverdrachten en financiële investeringen met inbegrip van investeringsfondsen.
Wouter geeft regelmatig voordrachten voor verscheidene professionele organisaties over fiscale topics. Hij is ook lid van de International Fiscal Association (IFA), International Association of Young Lawyers(AIJA) en bestuurslid van het Vlaams Pleitgenootschap (VPG) bij de balie te Brussel.
In zijn vrije tijd leeft Wouter zich graag sportief uit op de koersfiets, op het tenniscourt of al lopend in het Brusselse Ter Kamerenbos.
Wouter Strypsteen (2015). Aan alle belastingen gemene bepalingen: X., Fiscale Rechtspraakoverzichten BTW 2009-2014, 308-320. Gent: Larcier .
Wouter Strypsteen (2015). Belastingplicht: X., Fiscale Rechtspraakoverzichten BTW 2009-2014, 12-25. Gent: Larcier .
Biedt een nakende veroordeling van de Belgische Staat opportuniteiten om reeds betaalde belasting terug te vorderen? De Belgische wetgeving voorziet in een belastingvrijstelling van inkomsten op gereglementeerde spaarrekeningen van Belgische belastingplichtigen die zijn gestort bij…
De laatste maanden is al uiteenlopende wetgeving goedgekeurd die relevant is voor investeringsvennootschappen en particuliere investeerders. Nu heeft de Minister van Financiën ook een voorstel tot fiscale hervorming gelanceerd dat een ‘eerlijke bijdrage’ beoogt te vragen van vermogens. Wij vatten de s…
Gunstregime liquidatiereserve voorbehouden voor kleine vennootschappen Kleine vennootschappen kunnen genieten van bepaalde fiscale gunstmaatregelen zoals de aanleg van een liquidatiereserve. Dit houdt in dat wanneer een vennootschap haar winst na belasting aan een liquidatiereserve toewijst, mits…
Fiscale administraties op de hoogte gesteld Op 8 december 2022 heeft de Europese Commissie een voorstel van richtlijn gepubliceerd dat er op gericht is om de fiscale administraties van de lidstaten op de hoogte te brengen van transacties met crypto-activa. In essentie verplicht het voorstel iedere…
Verschillende belastingplichtigen hadden vernietigingsberoepen ingesteld tegen de effectentaks 2.0. Na de eerdere vernietiging van de eerste effectentaks werd een herwerkte effectentaks 2.0 ingevoerd. De regering wou hiermee bewust een nieuwe taks op effectenrekeningen invoeren, eerder dan de oude…
Voor kleine vennootschappen bestaan er gelukkig een aantal gunstregimes in ons land. In deze video wordt een woordje uitleg gegeven over de twee meest relevante. Klassiek wordt bijvoorbeeld de liquidatiereserve toegepast om op een fiscaal vriendelijke manier geld uit de vennootschap uit te keren.…
Via de aftrek voor innovatie-inkomsten kunnen vanaf 1 juli 2016 netto-inkomsten voortvloeiend uit een aantal intellectuele eigendomsrechten voor 85% vrijgesteld worden van vennootschapsbelasting. Voordien bestond er reeds de aftrek voor octrooi-inkomsten. Met betrekking tot deze aftrek voor…
De familiale holding wordt vanouds ingezet als instrument om het familiaal vermogen te structureren en fiscaal te optimaliseren. Maar wanneer is een holding nuttig en wat zijn de fiscale aandachtspunten, grenzen en risico’s bij (des)investeringen en uitkeringen naar het privévermogen? Programma He…
De familiale holding wordt vanouds ingezet als instrument om het familiaal vermogen te structureren en fiscaal te optimaliseren. Maar wanneer is een holding nuttig en wat zijn de fiscale aandachtspunten, grenzen en risico’s bij (des)investeringen en uitkeringen naar het privévermogen? Programma He…
Beleggingsfiscaliteit anno 2024 - Hoe laat u uw geld optimaal renderen? De fiscale behandeling van beleggingen is door de vele wetswijzigingen van de voorbije jaren uiterst gecompliceerd geworden. De fiscale verplichtingen verschillen bovendien sterk naargelang u privématig of middels een …
Samen met andere internationale sprekers zal Wouter Strypsteen een sessie verzorgen tijdens het Annual Tax Conference 2024 van AIJA in Frankfurt dat dit jaar handelt rond Building a Sustainable future: Exploring the intersection of tax and real estate. This panel will discuss practical challenges…
Tijdens dit seminarie zullen Mr. Olivier De Keukelaere en Mr. Wouter Strypsteen uitgebreid stilstaan bij de belangrijkste fiscale trends voor family offices en particuliere investeerders die in private equity beleggen. Wij zullen een overzicht geven van de recente evoluties die van belang zijn voor…
Samen met andere internationale sprekers zal Wouter Strypsteen een sessie verzorgen tijdens de Annual Conference 2023 van de American Bar Association - International Law Section. Internationally more and more compliance requirements are introduced for companies doing business cross border. From…
Een kwalificatie als kleine vennootschap is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor heel wat fiscale gunstmaatregelen. Grote vennootschappen kunnen hiervan niet genieten en zijn bovendien ook onderworpen aan verschillende boekhoudkundige en vennootschapsrechtelijke verplichtingen. Om deze reden…