Wim Vermeulen, Ann-Sofie Ceulemans, Evelyne Van der Elst, Rosanne Van Gael, en (2022). BUITENLANDSE VAKANTIEWONINGEN EN DE FISCUS 2022. Mechelen: Kluwer .
Ann-Sofie Ceulemans legt zich toe op (inter)nationale fiscale advisering.
Ann-Sofie behaalde aan de KU Leuven haar Master in de Rechten (2016). Daarna behaalde zij een Master in het fiscaal recht aan de Universiteit Antwerpen (2017).
Als advocaat is Ann-Sofie verbonden aan de balie van Brussel. Zij is lid van het Cazimirteam sinds oktober 2020.
Ann-Sofie is fiscaliste. Gedurende haar baliestage beoefende zij een algemene fiscale praktijk met betrekking tot directe belastingen waarbij zij zich verdiepte in de fiscale procedure in al haar aspecten, en dit vanaf de administratieve fase tot en met een eventuele gerechtelijke procedure. Bij Cazimir zal Ann-Sofie zich toeleggen op (inter)nationale fiscale advisering.
De fiscaliteit staat niet stil en wordt steeds complexer. Het is daarom belangrijk om voortdurend up-to-date te blijven. De multidisciplinaire aanpak van Cazimir waarbij meerdere expertises gecombineerd worden, leidt tot praktische en krachtdadige oplossingen.
“The whole is greater than the sum of its parts”.
Ann-Sofie spendeert haar vrije tijd het liefst met familie en vrienden, een goed boek of een wandeling in de natuur. Daarnaast houdt zij van lopen, en zo nu en dan van een ritje met de koersfiets.
Wim Vermeulen, Ann-Sofie Ceulemans, Evelyne Van der Elst, Rosanne Van Gael, en (2022). BUITENLANDSE VAKANTIEWONINGEN EN DE FISCUS 2022. Mechelen: Kluwer .
Ann-Sofie Ceulemans en Tim Melis (2022). Geen heffing verkooprecht bij verlenging vruchtgebruik. Nieuwsbrief Registratierechten, 3, .
Ann-Sofie Ceulemans, Tim Melis en (2020). Grondwettelijk Hof bevestigt beroepsgeheim advocaat in preventieve witwaswetgeving. DJK, nr. 417, p. 6-7 .
Zoals toegelicht in onze eerdere nieuwsberichten, zal vanaf aanslagjaar 2022 de belastbare grondslag voor inkomsten uit buitenlandse onroerende goederen, identiek zijn aan de belastbare grondslag voor inkomsten uit in België gelegen onroerende goederen. Om die reden wordt aan buitenlands vastgoed - …
Volgende situatie is u misschien niet onbekend. Een vennoot kocht samen met zijn naamloze vennootschap een onroerend goed aan, zodat er tussen hen een onverdeeldheid werd gecreëerd. Deze aankoop werd onderworpen aan het verkooprecht van destijds 10%. Enkele jaren nadien wenst de vennoot het deel …
Het tijdelijke verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw bestaat sinds 1 januari 2021 en was initieel voorzien voor een periode van twee jaar. Op basis van deze maatregel kunnen de werken in onroerende staat aan een heropgebouwde woning, dan wel de levering van een heropgebouwde woning…
In juni 2021 kondigden we al aan dat de aangifte buitenlands vastgoed van start ging. Dit naar aanleiding van het aangifteformulier dat de fiscus rond die periode massaal verzonden heeft aan al wie in vorige aangiftes in de personenbelasting melding maakte van zijn buitenlandse onroerende goederen.…
Heeft u dit jaar een buitenlands onroerend goed aangekocht? Vergeet dan niet dat u dit spontaan moet melden aan de fiscus binnen vier maanden na de aankoop. Bovendien loopt eind deze maand ook de afwijkende aangiftetermijn af voor een belastingplichtige die een buitenlands onroerend goed heeft…
In ons nieuwsbericht van 11 februari zetten wij reeds de belangrijkste aandachtspunten van het wetsontwerp over het nieuwe belastingregime voor buitenlands vastgoed op een rij. Diezelfde dag nog werd dit wetsontwerp goedgekeurd door de Kamer. De wet zal allicht deze maand nog gepubliceerd worden in…
Op 28 januari 2021 werd het wetsontwerp “houdende wijziging van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen 1992 op vlak van de in het buitenland gelegen onroerende goederen” ingediend in de Kamer. Op die manier poogt de regering een einde te maken aan de ongelijke fiscale behandeling van buitenlands vas…
De fiscaliteit staat niet stil en wordt steeds complexer. Daarom is het belangrijk om voortdurend up-to-date te blijven. De multidisciplinaire aanpak van Cazimir waarbij meerdere expertises worden gecombineerd, leidt tot praktische en krachtdadige oplossingen. Hanne Martens en Ann-Sofie Ceulemans…
Deel 1: verwerving van vastgoed met een vennootschap: Aankoop van onroerend goed en registratierechten Inbreng van onroerend goed en registratierechten Hybride aankoopvormen (vestiging recht van vruchtgebruik of recht van opstal) Deel 2: aanhouden van vastgoed met een vennootschap – beknopte b…
Vastgoed in of uit de vennootschap halen kan om tal van redenen wenselijk zijn. Maar wat zijn de verschillende mogelijkheden om vastgoed met de vennootschap te verwerven, en hoe kan men dit vastgoed later opnieuw onttrekken aan de vennootschap? En wat zijn nu precies de fiscale gevolgen van de…